SkiArena

Facebook
 

Olešnice – aktuální počasí a sníh

Počasí

so

14
Jasno

ne

17
Skorojasno

po

20
Polojasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Pension U Lípy

***
 
Pension
Rovečné
Vzdálenost od střediska
Olešnice:
 
4 km
Souřadnice GPS:
49.579N
16.3645E

Pension U Lípy se nachází v okrese Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina v malebné obci Rovečné. Svojí polohou je pension ideálním místem, kde můžete trávit rodinnou dovolenou, pořádat školení či semináře nebo společenské akce. Připravili jsme pro vás prostředí, ve kterém se budete cítit příjemně a prožijete opravdu odpočinkovou dovolenou.
Pension se nachází v klidném prostředí Českomoravské vysočiny, která láká nejen cykloturisty a pěší turisty, ale i houbaře, rybáře, milovníky přírody i historie či sportovní nadšence.
Pension je také, díky své atraktivní lokalitě uprostřed České republiky, vyhledávaným místem školení firem s celorepublikovou i lokální působností. Pro firmy zajistíme nejen školení, ale postaráme se i o sportovní vyžití v nedalekých sportovních centrech. Budete mít vše zařízené od ubytování a stravování až po program pro volný čas. Pension U Lípy vám nabízí ubytování pro 34 osob, semináře pro 20-35 osob, parkoviště s 15ti místy a restauraci s vinárnou pro 35 osob.
Restaurace a vinárna
Místo, kde si můžete vychutnat nejen českou a moravskou kuchyni, ale také posedět se svými přáteli nad sklenkou výborného vína z jižní Moravy. Restaurace i vinárna jsou místem, kde můžete slavit jmeniny, promoci či svatbu nebo si jen tak relaxovat v době své dovolené. Kapacita vinárny a restaurace je 35 osob.
Seminární místnost
Tato architektonicky zajímavá místnost Pensionu U Lípy je určena nejen pro firemní semináře. Místnost vás příjemně překvapí kvalitou akustiky a detaily, které z ní dělají exkluzivní prostor právě pro vás. Kapacita sálu je 20-35 osob. Vybavení: LCD Sony, Dolby Surround 5.1, Flipchart.
Ubytování
Je jen málo přání, které vám nemůžeme splnit. Pension U Lípy nabízí ubytování ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích s nebo bez příslušenství. Ubytování v Ráji, v Pekle, v Jarním či Letním pokoji, u Mateřídoušky, Levandule nebo za Šípkovým keřem, výběr je jen na vás. Trávíte-li dovolenou s rodinou či přáteli, nabízíme vám originálně vybavené apartmány. Vybrat si můžete ze tří, čtyř a pěti lůžkového apartmánu Excellent, Premium nebo Čtyřlístek.
Pokoje a apartmány jsou svou podobou inspirovány rozmanitostí zdejší kouzelné krajiny, která ovlivnila řadu světoznámých malířů, hudebníků, spisovatelů, básníků a jiných výjimečných lidí.
Park Pensionu U Lípy
Chvíle o své dovolené nebo přestávku ze semináře můžete strávit posezením či příjemnou procházkou v našem soukromém parku. Odpočinout si můžete pod symbolem Pensionu U Lípy, který byl slavnostně zasazen 28. března 2003.

 

Pokoje

JARO – třílůžkový pokoj - 1x dvoulůžko, 1x samostatné lůžko. Dřevěná podlaha, nábytek, sluneční svit, živé barvy jara - žlutá jako pampelišky, zelená jako první tráva, bílá jako sněženky... tak začíná jaro nebo právě vaše dovolená… Pokoj Jaro má společné sociální zařízení na chodbě. Pro čtyři pokoje jsou k dispozici tři velice komfortní oddělené místnosti se sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem. Nejsou-li obsazeny všechny pokoje, má každý pokoj své vlastní sociální zařízení. Vybavení: vlastní sprchový kout na chodbě, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
LÉTO – dvoulůžkový pokoj se samostatnými lůžky. Barvy tohoto pokoje vám budou připomínat západ slunce, polední oblohu a lány obilí. Pokoj Léto má společné sociální zařízení na chodbě. Pro čtyři pokoje jsou k dispozici tři velice komfortní oddělené místnosti se sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem. Nejsou-li obsazeny všechny pokoje, má každý pokoj své vlastní sociální zařízení. Vybavení: vlastní sprchový kout na chodbě, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
PODZIM – dvoulůžkový pokoj – 1x dvoulůžko. Teplé barvy podzimu plné zlatavých tónů a modré oblohy. Pokoj Podzim má společné sociální zařízení na chodbě. Pro čtyři pokoje jsou k dispozici tři velice komfortní oddělené místnosti se sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem. Nejsou-li obsazeny všechny pokoje, má každý pokoj své vlastní sociální zařízení. Vybavení: vlastní sprchový kout na chodbě, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
ZIMA – dvoulůžkový pokoj se samostatnými lůžky. Sníh, led a vánice. Že je máte rádi? Chladivá bílá, modrá a světle šedá. To jsou barvy vašeho oblíbeného ročního období. Pokoj Zima má společné sociální zařízení na chodbě. Pro čtyři pokoje jsou k dispozici tři velice komfortní oddělené místnosti se sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem. Nejsou-li obsazeny všechny pokoje, má každý pokoj své vlastní sociální zařízení. Vybavení: vlastní sprchový kout na chodbě, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
NEBE - dvoulůžkový pokoj se samostatnými lůžky. V tomto útulném pokoji si budete doslova připadat jako v nebi. Načechrané peřiny, měkká postel, barvy nebe. Vybavení: sprchový kout, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
PEKLO - dvoulůžkový pokoj se samostatnými lůžky. Červeně dekorovaný pokoj – to je pokoj s názvem Peklo. Horkost Luciferova království nejlépe poznáte právě zde! Kamenný sloup, ohnivé barvy, pekelná dekorace – to je základna Vaší ďábelsky skvělé dovolené! Vybavení: sprchový kout, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
RÁJ – dvoulůžkový pokoj – 1x dvoulůžko. Říkáte si: "Jaké je to asi v ráji..." Tak si to prostě vyzkoušejte! Útulný pokoj s nádherným výhledem na náš park a kostelík. Vybavení: sprchový kout, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
U MATEŘÍDOUŠKY- dvoulůžkový pokoj – 1x dvoulůžko. Vůně mateřídoušky a barvy rozkvetlých luk a polí…zelenkavá radost z báječné dovolené. Krásný výhled do parku, ticho k rozjímání, to vše nejlépe vystihuje pokoj U Mateřídoušky. Vybavení: sprchový kout, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
U LEVANDULE - dvoulůžkový pokoj – 1x dvoulůžko. Představte si voňavá levandulová pole, vlnící se pod hřejivým letním sluncem. Vyberete-li si pro svou dovolenou pokoj U Levandule, můžete v něm prožít kousek této romantiky a klidnou atmosféru. Vybavení: sprchový kout, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
ZA ŠÍPKOVÝM KEŘEM - třílůžkový pokoj - 1x dvoulůžko, 1x samostatné lůžko. Romantický pokojík v barvách šípků, které rostou všude v okolí. V tomto pokoji Vás obklopí barvy rozkvétajícího šípku i barvy plodů. To vše je atmosféra, která zaujme nejednu romantickou a snílkovskou duši. Vybavení: sprchový kout, fén, TV, trezor za lipový poplatek.
APARTMÁN EXCELLENT – čtyřlůžkový pokoj – 1x dvoulůžko, 1x samostatné lůžko, 1x přistýlka. V tomto apartmánu naleznete dokonalé zázemí pro vaši dovolenou. K dispozici Vám bude moderní koupelna s WC, obývací pokoj spojený s kuchyní, ložnice a samostatná místnost pro uložení vašich zavazadel. Apartmán Excellent je určen pro ty, kdo i na dovolené hledají více než jen pohodlí. Vybavení: koupelna s vanou, fén, TV, CD přehrávač s rádiem, vybavená kuchyně, trezor za lipový poplatek, jídelní kout.
APARTMÁN PREMIUM - pětilůžkový pokoj – 1x dvoulůžko, 3x samostatné lůžko. Přátelský a moderně zařízený apartmán Premium se nachází v původní části objektu pocházející z konce 19. století. Pro Vaše pohodlí je připravena útulná kuchyň, ze které lze projít do prostorného a světlého obývacího pokoje. Odtud je přístup do magicky modré ložnice, Samozřejmostí je prostorná koupelna a oddělená toaleta. Vybavení: koupelna s vanou, fén, TV, vybavená kuchyně s plynovým sporákem a troubou, trezor za lipový poplatek, jídelní kout.
APARTMÁN ČTYŘLÍSTEK – čtyřlůžkový pokoj – 1x dvoulůžko, 1x dvoupatrová postel. Udělejte svým dětem radost a prožijte s nimi dovolenou v apartmánu Čtyřlístek. Dětskou duši nejvíce potěší vlastní pokojíček s dvoupatrovou postelí. Duši rodičů si zase jistě získá oddělená ložnice. Vybavení: koupelna se sprchovým koutem, fén, TV, trezor za lipový poplatek.

 

Provozní doba

Otevírací doba recepce je závislá dle obsazenosti pensionu.

 

Gastronomie

Restaurace a vinárna
Místo, kde si můžete vychutnat nejen českou a moravskou kuchyni, ale také posedět se svými přáteli nad sklenkou výborného vína z jižní Moravy. Restaurace i vinárna jsou místem, kde můžete slavit jmeniny, promoci či svatbu nebo si jen tak relaxovat v době své dovolené. Kapacita vinárny a restaurace je 35 osob.

 

Okolí

Tipy na výlety:
V blízkém okolí Pensionu U Lípy se nachází celá řada hradů, zámků a zřícenin:
Svojanov, Letovice, Kunštát, Pernštejn, Lysice, Nové Město na Moravě, Bystré, Městské hradby v Poličce, Boskovice, Zubštejn, Aušperk, Louka
Můžete navštívit muzea ve městech:
Bystřice nad Pernštejnem, Nové Město na Moravě, Olešnice nebo Boskovice
Pokud máte rádi přírodní památky, určitě stojí za zhlédnutí:
Babínská přírodní rezervace, Lesopark skalky, Louky pod Kulíškem, Čtyři palice, Devět skal, Černá skála – Milovy, Bílá skála Křižánky, Rozštípená skála – Hamry, Rudka
V zimě můžete lyžovat na těchto vlecích: Vír, Olešnice Polom, Hamry-Bystré, Bystřice nad Pernštejnem, Karasín, Dalečín, Sedliště, Nový Jimramov, Polička - Šibeniční vrch, Roženecké paseky, Telecí, Zubří, Kuklík, Nové Město na Moravě - Harusův kopec, Svratka, Rovečné, Okolí Nedvězí, Nyklovic a Sulkovce, Nové Město na Moravě
Ideální podmínky pro výlety na běžkách najdete zejména v okolí Rovečného, Nedvězího, Nyklovic , Sulkovce, Karasína a Nového Města na Moravě.

 

Doprava

Automobilem Z Brna – po komunikaci č. E461, v Sebranicích odbočit na komunikaci č. 19 směr Kunštát, v Rozseči nad Kunštátem po komunikaci č. 362 směr Olešnice na Moravě, po cca 5km odbočit na komunikaci č. 388 směr Rovečné. Brno – Rovečné – 60 km Ze Svitav – po komunikaci č. 34 směr Polička, z Poličky do Bystrého č. 362 až do Nyklovic, za Nyklovicemi po cca 3 km odbočit na komunikaci č. 388 směr Rovečné. Svitavy – Rovečné – 33 km Z Nového Města na Moravě – po komunikaci č. 360 směr Jimramov, z Jimramova dále po komunikaci č. 375 směr Nyklovice, za Nyklovicemi po cca 3 km odbočit na komunikaci č. 388 směr Rovečné. Autobusem Z Brna – autobusový dopravce Tourbus, a.s. spojení Brno, Královo Pole - Lipůvka - Černá Hora - Lysice - Kunštát - Olešnice – Bystré – odjezd z Králova pole autobus IDSJMK č. 301, výstupní zastávka Rovečné. Z Nového Města na Moravě – autobusový dopravce ZDAR, a.s. spojení - Bystřice nad Pernštejnem - Nové Město na Moravě - Žďár nad Sázavou. Linka z Nového Města na Moravě do Bystřice nad Pernštejnem a odtud dalším spojením do Rovečného (spojení Bystřice nad Pernštejnem-Trpín). Z Boskovic - autobusový dopravce VYDOS bus, a.s. spojení Olešnice- Sulíkov- Kunštát- Skalice nad Svitavou- Boskovice, dále autobusový dopravce ZDAR, a.s. spojení - Bystřice nad Pernštejnem-Trpín. Nejdříve z Boskovic do Olešnice a odtud autobusem do Rovečného. Z Letovic - autobusový dopravce VYDOS bus, a.s. spojení Letovice- Sulíkov- Olešnice, dále autobusový dopravce ZDAR, a.s. spojení - Bystřice nad Pernštejnem-Trpín. Nejdříve z Letovic do Olešnice a odtud autobusem do Rovečného.

 

Další

Lipové služby, které Vám zpříjemní dovolenou: • Půjčovna kol a crossových koloběžek • Skákací hrad pro děti • Trampolína • Ruské kuželky • Petanque • Ping Pong • Deskové hry • Kroket • Nordic walking • Lipový internet • Turistické balíčky na cestu • Dárkové poukázky

 

Akce

Pension U Lípy nabízí držitelům Senior pasů a Rodinných pasů slevu 10% na ubytování.

Ve svém jídelníčku nabízíme bezlepková jídla.

 

 

Zpět na Olešnice

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter