SkiArena

Facebook
 

Železná Ruda – Nádraží – aktuální počasí a sníh

Počasí

st

21
Skorojasno

čt

18
Polojasno

12
Zataženo

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Alpský Dům


 
Pension
Železná Ruda
Vzdálenost od střediska
Železná Ruda – Nádraží:
 
2 km
Souřadnice GPS:
49.1373N
13.2397E

Třípatrový penzion stojí na klidném místě, komunikace u něj končí, proto zde není žádný provoz. Centrum města je vzdáleno pouze 5 min. chůze. Ubytování je možné objednat se stravou a hosté si mohou vybrat z několika typů - studia, větší pokoje nebo apartmány. K vybavení dále patří prostorná restaurace se zimní zahradou, denní bar, letní terasa s grilem, posezení u ohniště, půjčovna lyžařského a snowboardového vybavení, úschovna lyží a kol a bezplatné parkoviště. V celé budově je přístup na internet (Wifi). Kromě baru je penzion nekuřácký. Penzion je vhodný pro rodinnou rekreaci, školní pobyty, firemní akce nebo sportovní soustředění.

 

Pokoje

Studio jsou dva samostatné dvou/třílůžkové pokoje, které mají společnou předsíňku a soc. zařízení. Je vhodné pro rodiny s dětmi nebo pro hosty, kterým nevadí společné soc. zařízení s vedlejším pokojem. Pěti/šestilůžkové pohodlné pokoje jsou standardně vybavené a mají vlastním soc. zařízení. Je možné obsazení i menším počtem osob (2-3) za příplatek 50,- Kč/osba/noc. Apartmány se skládají z předsíňky, ložnice (1-3 dle velikosti), obývacího pokoje, kuchyňského koutu a soc. zařízení. Součástí všech typů pokojů jsou TV a připojení na internet, u některých je balkon s posezením (v zimě nepřístupný).

 

Provozní doba

7,00 - 22,00 hod.

 

Gastronomie

Stravování probíhá v prostorné restauraci spojené se zimní zahradou formou snídaně, polopenze nebo plné penze. Snídani si hosté vybírají ze snídaňového menu (9 druhů), večeři ze dvou hlavních jídel. Další stravu je možné objednat z minutkového jídelního lístku. Příjemné posezení nabízí dále stylový denní bar a v létě terasa s grilem nebo koutek s ohništěm.

 

Okolí

V zimě je poloha penzionu ideální pro lyžaře, jelikož nejbližší lyžařský areál Samoty je vzdálen pouze 300m a nabízí také lyžařskou školu a večerní lyžování. Dobře dostupné jsou také sjezdovky Belveder, Nad nádražím (800m), ski-areál Špičák se sedačkovou lanovkou (3 km) nebo oblíbený Velký Javor v Německu (7 km). V okolí vedou upravené běžkařské tratě. V létě je penzion dobrou základnou pro turistické a cyklo výlety - značené trasy v okolí. Koupání je možné v upraveném přírodním koupališti nebo v plaveckých areálech v Německu (Lam, Zwiesel). Na podzim se okolní lesy mění v houbařský ráj.

 

Doprava

Do penzionu vede zpevněná komunikace, která u objektu končí. V zimě jsou nutné sněhové řetězy.

 

Další

Děti do 10 let - 20% sleva, děti do 3 let - zdarma. Příplatek za obsazení pětilůžkového pokoje pouze 2-3 osobami - 50,- Kč/osoba/noc. Příplatek za ubytování na 1 noc - 70,- Kč/osoba. Pes - 200,- Kč/den. Poplatek z přechodného pobytu dle vyhlášky 17,- Kč/den/osoba 18 - 70 let,ostatní 2,- Kč/soba/den hradí klient až v penzionu při ubytování. Praktický lékař pro děti, dorost a dospělé je v Železné Rudě, pohotovost v Nýrsku, nemocnice v Klatovech.

 

Zpět na Železná Ruda – Nádraží

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter