SkiArena

Facebook
 

Železná Ruda – Nádraží – aktuální počasí a sníh

Počasí

11
Light rain

so

16
Polojasno

ne

16
Skorojasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Penzion U Kapličky

***
 
Pension
Železná Ruda
Vzdálenost od střediska
Železná Ruda – Nádraží:
 
1 km
Souřadnice GPS:
49.1353N
13.2333E

Penzion je plně vybaven vším co je nutné pro Váš klid a pohodlí – pokoje s vlastním sociálním zařízením a TV, vybavená kuchyň s jídelním koutem, společenský prostor, botárna, lyžárna, úschovna kol a parkoviště. Přijeďte k nám strávit Vaši dovolenou a užít si tak krás Národního Parku Šumava!

 

Pokoje

Každý pokoj má vlastní předsíňku, sociální zařízení (umyvadlo, sprchový kout a WC), televizor. V penzionu je společná, vybavená kuchyň s jídelním koutem a společenským prostorem. Nově jsou k dispozici čtyřlůžkové pokoje s vlastní plně vybavenou kuchyňkou a dětským pokojem. Stravování možné v sousedních restauracích – 2 min. pěšky. V letních měsících možnost využití zahrádky s venkovním grilem. Hostům je dále k dispozici vlastní parkovací místo, lyžárna, úschovna kol a botárna.

 

Okolí

Ať je léto nebo zima Železnorudsko je zkrátka pro každého! V letních měsících mohou návštěvníci obdivovat panenskou přírodu a historické památky. Nikdo by neměl vynechat návštěvu největších šumavských jezer. Najdete je přímo za humny Železné Rudy. Černé i Čertovo jezero zvládnete navštívit pěšky za jeden den. Kousek za hranicemi najdete Velké a Malé Javorské jezero. Přímo v Železné Rudě stojí za návštěvu zvláštní chrám Panny Marie Pomocné nebo zámeček, který hostí Motomuzeum a expozici loutek. Když napadne sníh a většina turistických atrakcí upadne do zimního spánku, Železná Ruda prožívá hlavní turistickou sezónu. Pro návštěvníky je připraveno 25 km sjezdových tratí různých stupňů obtížnosti a 29 vleků s kapacitou 15 osob za hodinu ve více jak 5 lyžařských střediscích. Milovníci běžek tu naleznou 100 km uměle upravovaných běžeckých stop. Neumíte-li lyžovat, můžete se přihlásit do lyžařské školy nebo si vyzkoušet nový sport tzv. snowtubing.

 

Doprava

Železná Ruda leží na samé hranici České Republiky, na Šumavě. Spíše než železnou rudou, která mu dala jméno, proslula jako centrum rekreace.
S šesti tisíci lůžky v hotelech, penzionech, chatách a ubytovnách, několika ski areály a mnoha kilometry běžkařských tras patří Železnorudsko k největším střediskům zimních i letních sportů a rekreace na Šumavě. Spolu se sousedním německým Bayerisch Eisensteinem vytváří jedno z největších mimoalpských center rekreace a turistiky ve střední Evropě s pestrou nabídkou služeb pro rekreanty ve všech ročních obdobích.

 

Zpět na Železná Ruda – Nádraží

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter