SkiArena

Facebook
 

Plešivec – aktuální počasí a sníh

Počasí

st

18
Polojasno

čt

18
Oblačno, déšť

13
Zataženo

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Penzion Heller

***
 
Pension
Abertamy
Vzdálenost od střediska
Plešivec:
 
1 km
Souřadnice GPS:
50.3739N
12.8263E

Rodinný Penzion Heller se nachází na rozhraní obce Abertamy a osady Hřebečná, v západní části Krušných hor. Pension Heller nabízí ubytování pro 16 osob (+ možnost přistýlek): 1x rodinný apartmán pro 4-6 osob se dvěma ložnicemi, sprchou a WC, 2x trojlůžkový pokoj se vlastní sprchou a WC, 2x dvoulůžkový pokoj se společným WC a sprchou. Dětská postýlka k zapůjčení. - více Našim hostům je k dispozici rovněž lyžárna/kolárna, samostatná sušárna na obuv a herna s fotbálkem a šipkami. V celém objektu je zdarma dostupný bezdrátový internet. Přijedete-li k nám vlastním vozem, je pro Vás připraveno parkoviště přímo vedle penzionu. Samozřejmostí je možnost ubytování se psem.
 

Okolí

Tipů na výlet je v okolí celá řada, vybíráme proto jen ty nejsnáze dostupné. - více Příroda: Božídarské rašeliniště (7 km), Blatenský příkop (5 km), rozhledna Blatenský vrch (5 km), Vlčí jámy(5 km), rozhledna Plešivec (3 km), rozhledna Tisovský vrch (10 km), bývalá osada Přebuz (15 km), řada pozůstatků důlních činností v okolí, dnes snadno dostupná díky vybudovaným naučným stezkám - naučná stezka Hřebečná, naučná stezka Potůčky, naučná stezka Jáchymovské peklo a další. Lázně: Jáchymov - první lázně světa využívající k léčbě radioaktivitu (zde možnost navšítit velice zajímavé hornické muzeum s doplňkouou expozicí věnovanou lágrům zejména politických vezňů, které byly v provozu na přelomu 40.- 50. let. Karlovy Vary - nejznámnější české lázně. Další tipy: Ostrov (nově opravený klášterní areál s parkem), Boží Dar, Oberwiesenthal, Potůčky/Johanngeorgenstadt.
 

Doprava

Příjezd z většiny míst ČR je nejjednodušší po trase Karlovy Vary - Ostrov - Jáchymov - Abertamy - Hřebečná. Pension se nachází po pravé straně za značkou, která oznamuje začátek osady Hřebečná.
 

Zpět na Plešivec

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter