SkiArena

Facebook
 

Klínovec jih – aktuální počasí a sníh

Počasí

po

18
Polojasno

út

20
Polojasno

st

19
Jasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

Webkamery

horská chata Matfyz


 
Hotel
Jáchymov
Vzdálenost od střediska
Klínovec jih:
 
5 km
Souřadnice GPS:
50.3567N
12.8933E

Vybavení chaty Teplá voda, úschovna lyží, kol, WC a sprchové kouty společné pro 2 až 3 pokoje, TV, rádio, půjčovna deskových her. Celoroční dostupnost s parkováním u objektu.

 

Pokoje

Pokoje: 1x třílůžkový, 5x čtyřlůžkový, 2x pětilůžkový a jeden třílůžkový pokoj v rezervě. Celkem tedy nabízí ubytování pro 35 + 3 osoby

 

Gastronomie

Nekuřácká restaurace na chatě Na sluníčku s ping-pongem, šipkami, sluneční terasou, venkovním posezením, grilem...

Polopenze, plná penze či jiná strava dle dohody.

Po dohodě: stravovací program pro dětské zájezdy, speciální programy, akce na přání.

 

Okolí

Jehličnaté, bukové i smíšené lesy se skalními útvary, množstvím státem chráněných stromů, velkým počtem zástupců fauny a flory (často i vzácných druhů) a přímo houbařský ráj. To vše v nejbližším okolí. Výhledy na Karlovy Vary, Doupovské hory, Slavkovský les, Klínovec, Neklid a Plešivec.

 

Doprava

Přímo k chatě, možnost dojezdu i v zimě. Autobusová zastávka v obci -200metrů.

 

Další

V ceně nejsou zahrnuty místní poplatky 19 Kč/osobu/den. Povlečení vlastní nebo za jednorázový poplatek 50 Kč vč. DPH/osobu/pobyt.

Sportovní vyžití

Turistika - od lehkých vycházek po loukách a lesích v nejbližším okolí až po náročnější tůry po hřebenech a úbočích hor. Možno po značených stezkách i jen podle mapy.

Cykloturistika - výborné terény po značených cestách. Nenáročné trasy po relativně plochém hřebeni po trati Krušnohorské magistrály až po těžké trasy po úbočích hor. Specialitou je sjezdová trať pro horská kola i s lanovkou přímo z Klínovce, z Mariánské snadno dosažitelná.

Běžecké lyžování - z místa snadno dostupné stopy Krušnohorské magistrály. Blízký biathlonový areál s upravenými okruhy. A nebo výlety neporušeným sněhem.

Sjezdové lyžování - v místě vlek pro začátečníky a připravovaný dětský vlek přímo u chaty. Ze hřebenu nad Mariánskou (od objektů cca 700 m) vede 5 sjezdových tratí (1 černá, 3 červené a 1 dětská) se třemi vleky, umělým zasněžováním i večerním lyžováním. Po lyžování dojezd na lyžích až před chaty.

Pro děti

Vyžití na okolních loukách při sáňkování a bobování - místní přírodní „bobová dráha“ má až 600 m.

Koupání

V létě přímo v Mariánské v místním rybníku – hlavně pro děti, v novém jáchymovském Aquaparku (3 km) a v okolních přírodních koupalištích (od 6 km). Krytý bazén na Božím Daru (7 km), v Potůčkách (20 km) a Thermal v Karlových Varech (25 km). V létě i v zimě dva kryté aquaparky s termálními bazény v Německu (oba 50 km), v létě venkovní aquapark v Klášterci – 30 km.

 

Akce

Na přání zajišťujeme např.: školní pobyty na zotavenou, školní lyžařské výcvikové kurzy, autobusové výlety za kulturou, poznáním, sportem či zábavou, výlety po okolí s instruktory - lyže, kola, chůze s holemi, …, výlety na koních, lovecké výlety, poslední leče, jazykové kurzy, TeamBuildingové programy, sportovní soutěže a turnaje (od malé kopané přes orientační běh a střelbu až po šachy), setkání zájmových skupin, zábavy a rauty. Pořádání hokejových a fotbalových soustředění a turnajů na blízkých hřištích a stadionech

 

Zpět na Klínovec jih

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter