SkiArena

Facebook
 

Harrachov – aktuální počasí a sníh

Počasí

po

20
Polojasno

út

20
Jasno

st

19
Skorojasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Pension Mona

**
 
Pension
Harrachov
Vzdálenost od střediska
Harrachov:
 
0 km
Souřadnice GPS:
50.7757N
15.4256E

Penzion MONA se nachází v srdci centra známého střediska zimních sportů v Harrachově s výhledem na hlavní městskou ulici a sjezdovky. Kapacita zařízení je maximálně 43 lůžek, z toho 33 na pevných postelích a 10 na pohodlných rozkládacích křeslech – přistýlkách.Vchodem z hlavní ulice se vstupuje do recepce. V 1.p. jsou 3 třílůžkové a 2 dvoulůžkové pokoje ( každý s 1 pohodlným rozkládacím křeslem – přistýlkou ) s předsíňkou se skříní ve zdi a s balkony na hlavní centrální ulici. Ve 2.p. jsou 1 šestilůžkový a 3 čtyřlůžkové ojedinělé mezonetové apartmány, všechny s 2 pohodlnými rozkládacími křesly - přistýlkami vhodné hlavně pro rodiny s dětmi. Na patře je ještě jeden 2 lůžkový apartmán. Všechny tyto apartmány mají předsíňku a kuchyňský kout ( el. dvouvařič, rychlovarná konvice, mikrovlná trouba,lednička, nádobí a příbory ). Všechny pokoje v penzionu mají vlastní koupelny s umyvadlem, zděným sprchovým koutem a WC, TV + sat a připojení k internetu prostřednictvím vlasní wifi sítě. V suterénu se nachází restaurace, kde jsou zajištěny snídaně. Dále pak v prostoru před apartmány ve 2.p. je sezení se stoly pro 12 osob. V letních měsících je možné venkovní sezení pro 16 lidí v podloubí před restaurací. V objektu je půjčovna lyží a lyžařská škola, přes ulici je další i se školní sjezdovkou a vlekem. V okruhu 100 m je 8 restaurací se širokým výběrem jídel od české kuchyně přes mexickou, 2x pizza, až po steak house. V tomto prostoru je ještě prodejna potravin, nápojů, textil, suvenýry, disco, městský úřad, infocentrum, pošta atd. Sedačková lanovka s vysokou přepravní kapacitou a hlavní sjezdovka je asi 150 m daleko. Hosté našeho penzionu mohou využívat se slevou některé služby našich partnerů jako biliár, stolní tenis, wellness, bazén, půjčovnu lyží a školu lyžování atd. Ve městě je možné navštívit unikátní pivní lázně a mini – pivovar v areálu sklárny Novosad, nejvýše položený golfový areál v republice, kryté tenisové kurty, koupaliště, milovníci adrenalinu mohou absolvovat jízdu na celoroční bobové dráze atd. Asi 10 km od Harrachova je přehradní nádrž. V zimní sezoně je hojné využíván místní ski areál se sjezdovými tratěmi všech obtížností a také desítky kilometrů běžeckých tratí v okolí i v nedalekém polském běžkařském ráji Jakuszyce vzdáleném necelých 5 km od penzionu. V létě nabízí okolí Harrachova desítky kilometrů značených turistických stezek a cyklotras.
 

Pokoje

Kapacita zařízení je maximálně 43 lůžek,z toho 33 na pevných postelích a 10 na pohodlných rozkládacích křeslech – přistýlkách. Vchodem z hlavní ulice se vstupuje do recepce. V 1.p. jsou 3 třílůžkové a 2 dvoulůžkové pokoje ( každý s 1 pohodlným rozkládacím křeslem – přistýlkou ) s předsíňkou se skříní ve zdi a s balkony na hlavní centrální ulici. Ve 2.p. jsou 1 šestilůžkový a 3 čtyřlůžkové ojedinělé mezonetové apartmány, všechny s 2 pohodlnými rozkládacími křesly - přistýlkami vhodné hlavně pro rodiny s dětmi. Na patře je ještě jeden 2 lůžkový apartmán. Všechny tyto apartmány mají předsíňku a kuchyňský kout ( el. dvouvařič, rychlovarná konvice, mikrovlná trouba, lednička, nádobí a příbory ). Všechny pokoje v penzionu mají vlastní koupelny s umyvadlem, zděným sprchovým koutem a WC, TV + sat a připojení k internetu prostřednictvím vlasní wifi sítě.
 

Provozní doba

Služby recepce je možné využívat prakticky 24 hodin
 

Gastronomie

Hosté našeho penzionu mohou využít snídaní podávaných v restauraci (Café MONA), která se nachází v přízemí restaurace. Snidaně jsou v ceně pro 2 a 3 lůžkové pokoje. Pro pro apartmány jsou snídaně za příplatek 60,- Kč / os. Obědy a večeře je možné zajistit pouze v restauraci penzionu MONA nabo externě v restauraci vzdálené do 50m od penzionu v cenách okolo 80,- Kč za oběd a 80,- Kč za večeři.
 

Okolí

Ve městě je možné navštívit unikátní pivní lázně a mini – pivovar v areálu sklárny Novosad, exkurzi po této sklárně s návštěvou muzea skla a ski mu -, zeum, hornické muzeum, nejvýše položený golfový areál v republice, kryté i venkovní tenisové kurty,beachvolejbalové hřiště, bowling, koupaliště s minigolfem, lanovou opičí dráhu, sportcentrum (wellness, fitness, squash, volejbal, indoor golf, posilovna, masáže a solárium) a milovníci adrenalinu mohou absolvovat jízdu na celoroční bobové dráze, čtyřkolkách nebo raftech. V nejbližším okolí Harrachova je zajímavé navštívit lokalitu Mumlavských vodopádů. Asi 10 km od Harrachova je přehradní nádrž. V zimní sezoně je hojné využíván místní ski areál se sjezdovými tratěmi všech obtížností a také desítky kilometrů běžeckých tratí v okolí i v ne – dalekém polském běžkařském ráji Jakuszyce vzdáleném asi 4 km od penzionu. V létě nabízí okolí Harrachova desítky kilometrů značených turistických stezek a cyklotras. Okolní hluboké lesy jsou plné borůvek a hub. Zajímavým tipem je i výlet do blízkého Polska, kde je jen na trase do 30 km vzdálené Jelení hory množství zajímavých míst. Samotné město a jeho okolí je pak pověstné svými nákupními středisky a trhy s obrovským sortimentem zboží a velmi zajímavými cenami.
 

Doprava

Dopravní dostupnost je vynikající a kromě nenadálých sněhových kalamit je možné dojet až na parkoviště penzionu po udržovaných asfaltových silnicích
 

Akce

po domluvě je možné objednat rezervaci celého penzionu nebo restaurace pro firemní rekreace, večírky, školení. Stejně tak zajistíme i průvodce a dopravu skupin na poznávací výlety po Krkokoších a jeho okolí.
 

Zpět na Harrachov

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter