SkiArena

Facebook
 

Kořenov Příchovice – aktuální počasí a sníh

Počasí

ne

16
Polojasno

po

19
Polojasno

út

20
Jasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Roubenka "Adélka"

****+
 
Chalupa
Velké Hamry
Vzdálenost od střediska
Kořenov Příchovice:
 
4 km
Souřadnice GPS:
50.7171N
15.2982E

Roubenka Adélka s rozhledničkou "Liborka" byly postaveny v letech 2006 až 2008 na základech a kamenné podezdívce bývalé hospodářské stodoly z přelomu 19. a 20. století. Roubenka Adélka slouží návštěvníkům, kteří chtějí odpočívat a nabírat nové síly. Ve vybavení Roubenky Adélka najdete dřevěný věšák na oděv, TV + SAT, rádio s CD přehrávačem, DVD přehrávačem, šatní skříň, dřevěná rohová lavice, selské židle, lednice s minimrazákem, myčka nádobí, kuchyňský dřez s odkapávačem, elektrický sporák se sklokeramickou varnou deskou a el. troubou, police, automatická pračka, mikrovlnka, kávovar, varná konvice. V přízemí se nachází koupelna s hydromasážním boxem s rádiem a CD přehrávačem, WC a umyvadlo. Po dřevěných schodech vystoupáte do prvního patra, kde je další malá společenská místnost se sedačkou a stolečkem, kde je možnost přistýlky. Zde se nachází další koupelna s vířivou vanou a umyvadlem. Vedle této koupelny je další WC a umyvadlo.
U domu je uzamykatelné parkoviště pro tři osobní auta, další parkoviště je 50 m u silnice, také pro tři osobní auta. Pro děti je zde připravené dětské pískoviště a dřevěná prolézačka s houpačkou a lanovým žebříkem. K posezení slouží pergola a ohniště s grilovacím roštem. Osvěžit se můžete ve vyhřívaném zapuštěném zahradním bazénu o rozměrech 6 x 3 x 1,5m. Sáně a jízdní kola je možné uložit do sousedního objektu - chalupy Týlinka.
 

Pokoje

V pravé části prvního patra jsou dva pokoje pro čtyři až šest osob. V pokojích jsou dřevěné stylové postele s nočními stolky.
 

Okolí

SPORT: značené turistické trasy a cyklotrasy, sjezdovky, upravené běžecké trasy, bobová dráha, rozhledny, jizerskohorské přehrady, každoroční sportovní akce - Jizerská 50, Muchovman, pochod a cyklo tour Jablonecké rozhledny a další.
KULTURA A DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI: Muzeum skla a bižuterie v Jablonci n.N., Bozkovské jeskyně, zábavní centrum Babylon v Liberci, hrad Navarov, sklářské muzeum a Pivovar Novosad v Harrachově a další. Bezprostředně poblíž se nalézají skalní útvary Buchta, Muchov, Rozpůlenka, skalní vyhlídka Terezínka, Šulíkova skála a rozhledna Černá Studnice.
 

Další

Po dohodě s majitelem lze z prvního patra přes druhé patro vystoupat až na rozhledničku "Liborka"- z výšky 691, 885 m n. m. nádherné okolí. Těm návštěvníkům, kterým bude přát počasí, se naskytne i pohled na nejvyšší horu naší země - Sněžku.
Parkování, voda, koupání v bazénu, užívání minihřiště, rady kam a kdy na výlet a do jakých hospod ZDARMA. PLATÍ SE : lůžkovné 50 Kč za pobyt na osobu, rekreační poplatek, spotřebovaná energie - objekt je nadnormativně zateplen, vstup na rozhledničku. KOUŘENÍ POUZE MIMO OBJEKT NA VYHRANĚNÉM MÍSTĚ !!!!! Cena za pobyt celého objektu bez ohledu na počtu osob 12 500 Kč na týden. Kauce na pobyt 3 000 Kč. NUTNÉ SE PŘEZOUVAT !!!! Možné týdenní a víkendové pobyty.
 

Zpět na Kořenov Příchovice

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter