SkiArena

Facebook
 

Desná – Černá Říčka – aktuální počasí a sníh

Počasí

út

20
Polojasno

st

18
Skorojasno

čt

16
Polojasno

Stav sněhu

Výška sněhu

 cm

Nový sníh

 cm

Typ sněhu

-

Webkamery

Pension U raka


 
Pension
Desná
Vzdálenost od střediska
Desná – Černá Říčka:
 
1 km
Souřadnice GPS:
50.7868N
15.3207E

Náš rodinný penzion U raka se nachází v jihozápadní části Jizerských hor (Desná) v blízkém okolí přehradní nádrže Souš. Nabízíme Vám příjemné ubytování v útulném prostředí, skvělou domácí kuchyni, a to v jakémkoliv ročním období za velmi příznivé ceny. Pension U raka v Desné je vybaven šesti dvou, tří až petilůžkovými, standartně zařízenými pokoji. Všechny jsou kompletně obloženy dřevem a navozují tak příjemnou atmosféru horské chalupy.

Po dohodě u nás rádi uvítáme i Vaše domácí mazlíčky. K dispozici Vám budou prostory restaurace vybavené TV, SAT, DVD, WiFi internetovým připojením. Ve večerních hodinách je v provozu bar. Disponujeme vlastním parkovištěm s kapacitou 15 vozidel v bezprostřední blízkosti objektu. Firmám nabízíme zázemí pro společné akce do počtu 28 osob, zároveň rautové pohoštění k příložitostem jako jsou oslavy narozenin, rodinná sešlost, sraz spolužáků po letech, svatba, atd.

Domácí obuv s sebou.

 

Pokoje

Penzion U raka v Desné je vybaven dvou, tří až pětilůžkovými, standardně zařízenými pokoji. Všechny pokoje jsou kompletně obloženy dřevem a navozují tak příjemnou atmosféru horské chalupy.

 

Provozní doba

Check-in: 16:00 - 18:00

Check out: do 10:00

 

Gastronomie

Stravování

Snídaně: připravujeme dle denní nabídky z řady čerstvých sýrů, uzenin, teplých párků, míchaných vajec, čerstvého pečiva, ovocných či bílých jogurtů, ovoce. Střídáme teplé a studené snídaně.K pití podáváme čaj, kávu a ovocné džusy.

Snídaně je kontinentální, servírovaná od 08:00 do 09:00 hodin.
 

Večeře: nabídneme Vám jednotné večerní menu o třech chodech. Po dobu svého pobytu ochutnáte speciality domácí kuchyně. Začínáme polévkou nebo studeným předkrmem. Následuje hlavní teplé jídlo, třetím chodem je zaleninový nebo ovocný salát, kompot nebo sladká tečka v podobě dezertu, palačinky či zmrzliny.

Večeře podáváme od 18:00 do 19:00 hodin.

 

Připravujeme rautová pohoštění, menu pro více osob na objednávku!!! 

 

Zahradní restaurace: v letních měsících je pro naše hosty i pro veřejnost otevřena zahrádka. Po celý den i večer zde naleznete nabídku specialit na lávovém grilu, polévek, zmrzlinových pohárů a jiných domácích dezertů. Osvěžit se můžete vždy vychlazeným točeným pivem, kofolou nebo jinými nealkoholickými a alkoholickými nápoji.       
 

 

 

Okolí

Zima
 
Sjezdové lyžování:
milovníkům sjezdových lyží a snowboardů nabízí pomezí Jizerských hor a Krkonoš širokou škálu svahů všech obtížností i kvality. Z velkých krkonošských středisek je nejblíže Harrachov, vzdálený 15 minut jízdy autem. U výchozí stanice čtyřsedačkové lanovky v Rokytnici nad Jizerou pak budete do 30ti minut. Cca. 1200m od  penzionu se nachází lyžařský areál Černá říčka, ideální zejména pro rodiny s dětmi a méně náročné lyžaře. Nedaleko jsou známé menší lyžařské areály Rejdice (cca. 15 min.), Paseky nad Jizerou (cca. 20 min.) a Tanvaldský Špičák (cca. 15 min.). 
 
 
Běžecké lyžování:
Jizerské hory jsou svým charakterem jedním z nejlepších míst pro milovníky bílé stopy. Lyžařské běžecké dálkové trasy v Jizerských horách mají dlouholetou tradici. Bezprostřední okolí penzionu umožňuje nástup do běžecké stopy vstříc mnoha zajímavým cílům a trasám Jizerské magistrály.


 

!!! NOVINKA !!!
V bezprostřední blízkosti našeho pensionu je nové nástupní místo na jizerskou magistrálu, trasy jsou monitorovány a je možno sledovat aktuální sjízdnost běžeckých tratí. Lyžařský areál Černá říčka disponuje taktéž několika běžeckými okruhy, které jsou stále upravovány, nenáročné a lze bez problémů od sjezdovky přijet až domů na sjezdovkách popř. běžkách.

 

Léto
 
Cyklistika: Jizerské hory nabízí ideální podmínky pro cykloturistiku a to zejména díky velkému množství lesních zpevněných cest, které se používají pro dopravu dřeva. Po nich je vyznačena spousta lákavých cyklistických tras, které spojují většinu turisticky přitažlivých míst. Ploché náhorní pláně jsou vhodné i pro sváteční cyklisty. Některé trasy jsou dokonce vyznačeny i pro tělesně postižené, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík. Povrch cest je místy asfaltový, jinde je zpevněn panely nebo zhutněným perkem. Všechny trasy lze absolvovat při dostatečné míře opatrnosti na všech typech kol.
 
 
Pěší turistika: chráněná oblast Jizerské hory je jednou z nejstarších v České republice. Až do současnosti si zachovala vzhled severských lesů, který láká milovníky přírody po celý rok. Jizerské hory jsou poměrně velmi koncentrované v tom smyslu, že na malé ploše je nakupeno velké množství přírodních atraktivit, jako jsou pozoruhodné skály, zajímavé vodopády, rašeliniště, horské louky, vodní nádrže, místa dalekých rozhledů a podobně. Značené turistické trasy jsou v Jizerských horách zahuštěné a ozdobené oblíbenými chatami. Zvláštností jsou kiosky v méně frekventovaných částech pohoří, u kterých je možné v sezóně zakoupit občerstvení. Po Jizerských horách se dá toulat rekreačně, tedy v podobě například půldenních nebo celodenních nenáročných výletů, ale dají se také vymyslet velmi náročné trasy s velkým převýšením, jako je třeba absolvování všech jizerských vrcholů nad 1000 metrů nadmořské výšky v limitu 24 hodin (Jizerské tisícovky). V okolí řeky Jizery vede naučná stezka, která ukazuje geologickou i botanickou výjimečnost Jizerských hor a prochází národní přírodní rezervací Rašeliniště Jizery. Chloubou kraje je soustava kamenných a železných rozhleden s fantastickými výhledy do okolí.
 
 
In-line brusle: přímo od našeho penzionu okolo přehradní nádrže Souš můžete vyrazit po krásné, hladké asfaltce na bruslích až k vyhlášeně hospodě na Smědavě. Osmikilometrová trasa vede zprvu po rovině podél přehrady, po dvou kilometrech se začne vlnit, následuje mírné, ale vytrvalé stoupání a nakonec vás čeká  kilometrový sjezd k parkovišti na Smědavě. Jedná se o oblíbenou vyhlídkovou trasu nitrem Jizerských hor, svým charakterem vhodnou pro všechny výkonnostní kategorie bruslařů. 

 

 

 

Další

Domácí mazlíček je povolen po dohodě za poplatek.

Příplatek za ubytování na 1 noc 40 CZK Příplatek za objednané, ale neobsazené lůžko / 1 noc 100 CZK

Parkovací poplatek 15 CZK / den parkoviště před domem

rekreační poplatek 12 CZK / osoba / den

 

Akce

Na objednání předem masáže (dornova metoda, relaxační masáž, lávové kameny, atd.), manikúra a nehtová modeláž

Firemní akce, školení, srazy spolužáků, motorkářů, milovníků našich čtyřnohých rodinných příslušníků, akce pro děti, seniory, atd.

 

 

Zpět na Desná – Černá Říčka

Poslat odkaz mailem
Poslat odkaz e-mailem

 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Facebooku

 

Dát odkaz na Twitter
Dát odkaz na Twitter